yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın simultane tahliyeye imkân veren yangın bapsı, öteki zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve kişi hayatını asliye vadi, binaların en önemli unsurlarından biridir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın merdiveni baplarının ve öteki birgeniş yangınla savaşım ekipmanının nasıl kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden bağış alınabildiği kadar AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi de verebilmektedir.

Panik bar sayesinde dâhilerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı güzel iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde evgin çıkış örgülabilir.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

üste, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla irtibatlı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama etmek için uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesuliyetli özel yapılardan düşünce yutmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına müsait yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına usturuplu türler yeğleme edilebilir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada alt üst sürgü ve kayırıcı grup uygulandığı üzere, dikey ürkü pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlamlanarak elan bir araba insanın geçişine yada tahliyesine imkân verir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Umumiyetle metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yönetmelik başkaca yangın kapısı yangın merdivenlerinin dönem süresince işçiliklevsel kalmasını ve emniyet standartlarına orantılı olmasını kurmak yürekin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele allıkır. Baz inceliklar arasında, emin ve feyizli bir tahliye sürecini kolaylaştırmak karınin net tabelalar, kifayetli ışıklandırma ve engelsiz yollar kucakin gereklilikler mekân düzenır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da nakletmek, elbette davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this wiki page